ΦΤΙΑΞ'ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (DIY)

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ


1. 60-30-10 είναι οι ιδανικές αναλογίες… χρώματος – μην πάει κατευθείαν στο πονηρό το μυαλό σας – μέσα σε ένα δωμάτιο. Βάσει αυτού, το 60% περιλαμβάνει ένα χρώμα ή ένα συνδυασμό χρωμάτων που μπαίνει στους τοίχους. Το 30% αφορά στις επενδύσεις των επίπλων και πρέπει να είναι ένα διαφορετικό χρώμα και, τέλος, το 10% αφορά στα αξεσουάρ και στα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν τη διακόσμηση δένοντας γύρω τους όλα τα πράγματα.

 

2. Αν συνδυάσετε δύο έντονα χρώματα στον ίδιο χώρο (π.χ. μπλε με κόκκινο), φροντίστε το ένα από τα δύο να είναι έναν τόνο πιο απαλό από το άλλο. Και αυτό, διότι ίδιας έντασης χρώματα ανταγωνίζονται μέσα στο ίδιο δωμάτιο και κουράζουν. Αποτέλεσμα; Δεν δένουν καλά μεταξύ τους.

 

3. Για τα ταβάνια επιλέγετε πιο ανοιχτούς τόνους από εκείνους που έχετε διαλέξει για τους τοίχους του δωματίου, ώστε να κερδίσετε ύψος.

 

4. Αν ο τοίχος έχει ατέλειες προτιμήστε ματ χρώματα, γιατί οι σατινέ μπογιές τονίζουν τις ατέλειες του τοίχου.

 

5. Αν νιώθετε ανασφάλεια να συνδυάσετε μόνοι σας τα χρώματα εμπνευστείτε από τη μόδα. Η βιομηχανία της μόδας επενδύει… πάρα πολλά χρήματα στο θέμα αυτό κάθε σεζόν. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, αυτή τη δουλειά που έχει γίνει από επαγγελματίες… για χάρη σας.

 

6. Αλλη πηγή έμπνευσης είναι οι ταινίες. Εδώ θα πάμε ανάποδα: Μην κοιτάζετε μόνο τα ρούχα, δείτε τα διαμερίσματα, τα σπίτια, τα σκηνικά που έχουν στήσει οι καλύτεροι επαγγελματίες του χώρου για την πιο ακριβή βιομηχανία: το σινεμά.

 

7. Τα έντονα χρώματα πρέπει να περαστούν πολλά χέρια για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς ατέλειες (αλλού πιο ανοιχτό αλλού πιο σκούρο, νερά κ.λπ.).

 

8. Αν ο τοίχος έχει ήδη κάποιο άλλο χρώμα, ίσως χρειαστεί να περάσετε ένα ή δύο χέρια λευκό χρώμα πριν από το καινούργιο. Διαφορετικά, η μείξη των δύο χρωμάτων μπορεί να βγάλει μια νέα… απόχρωση.


 

9. Υπάρχουν χρώματα που έχουν την άνεση και το ταλέντο να ταιριάζουν σε όλους τους χώρους και κάνουν για όλες τις δουλειές. Οχι, δεν είναι μόνο το λευκό. Για παράδειγμα, το απαλό γκρι και το mint είναι δύο χρώματα που μπορούν να μπουν από το μπάνιο μέχρι την κρεβατοκάμαρα χωρίς να δείχνουν βαρετά.

 

10. Αν το χρώμα που σας αρέσει είναι πολύ σκούρο, προσπαθήστε να το απομονώσετε τοποθετώντας το επάνω σε μια μαύρη επιφάνεια. Θα δείτε αμέσως ότι δείχνει πιο ανοιχτό. Αυτή θα είναι η πραγματική έντασή του.

 

11. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τα χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο σας, ζητήστε από ένα χρωματοπωλείο να σας δανείσει μια παλέτα για να τα δείτε μέσα στο χώρο ή πάρτε ιδέες ηλεκτρονικά από το χρωματολόγιο της KRAFT και στη συνέχεια εφαρμόζοντας το χρώμα στον χώρο σας χρησιμοποιώντας το Visualizer της KRAFT . Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε τη μικρότερη ποσότητα χρώματος και να τη δοκιμάσετε επάνω στον τοίχο. Ετσι θα μπορέσετε να δείτε πώς θα φαίνεται στη διάρκεια της ημέρας με τις αλλαγές του φωτός (ήλιος, σούρουπο, τεχνητός φωτισμός).

 

12.  Μην κολλάτε στα λευκά, οι αντιθέσεις δημιουργούν και αυτές φωτεινό αποτέλεσμα. Ετσι, ένας πολύ σκούρος τοίχος με ανοιχτόχρωμες κορνίζες επάνω του, π.χ. σκούρo μπλε με κίτρινο, θα δείχνει επίσης φωτεινός κι ας μην είναι γαλάζιος, ενώ φυσικά θα έχετε κάνει και μια διακοσμητική δήλωση.

 

13. Το πορτοκαλί ταιριάζει όπως έχουμε πει στην τραπεζαρία διότι σχετίζεται με την κοινωνικότητα και την… όρεξη. Αν θέλετε ωστόσο να μετριάσετε είτε το… socializing είτε την... όρεξη, προσθέστε μερικές λεπτομέρειες σε πράσινο χρώμα.


Πηγή : http://www.kraftpaints.gr

     

                          ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΜΕ ΨΕΚΑΣΤΗΡΑ ΠΛΑΤΗΣ